الخميس، 7 يونيو 2012

طريقة البلح والبندق




طريقة البلح والبندق









الكمية تكفي:
8 أشخاص
وقت التحضير:
30 دقيقة
وقت الطهي:
40 دقيقة
المقادير:
2 بيضه

نص ملعقة قهوه ساده

باكو فانيليا

نقطتين خل

نص كوب سكر بودرة

2 ملعقه كبيرة لبن بودره

نص كوب لبن حليب

نص كوب سمن

10-12 بندقه مبشورة

10-12 بلح عجوة

انا استخدمت بلح الوادى الجديد

ماشاء الله عليه متقطعين طبعا

كوب ونص دقيق او علي حسب نوعه مع زياده او نقص

باكو بيكينج بودر

منخول ومخلوط مع الدقيق
التحضير:
نضع البيض واللبن الحليب واللبن البودرة والسمن والسكر

والقهوة والفانيليا ونقطتين الخل

ونضربهم جيدا لمدة 10 دقايق بالمضرب

لغاية مايبق شكلهم كده

وبعد كده هضيف البلح المقطع للخليط

وهضرب 5 دقايق كمان

هنا هسخن الفرن علي 220

وبعد كده هضيف الدقيق شويه شويه

اقلب في اتجاه واحد

لغاية مايبقي شكله كده

هى عجينه بس مش متماسكه اوى

ونروح ضايفين البندق ومقلبين

وعند مااجى ابطن القالب هنزل حرارة الفرن علي 180

وطبعا هبطنه بسمن ودقيق

وشكله يكون كده

وطبعا مش هفتح عليها الفرن قبل 20 دقيقه

وهى بتاخد سوى علي فرنى 40 دقيقه

كل واحد حسب فرنه

ومتنسيش تختبريها





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق