الكمية تكفي:
8 أشخاص
وقت التحضير:
30 دقيقة
وقت الطهي:
40 دقيقة
المقادير:
2 بيضه
نص ملعقة قهوه ساده
باكو فانيليا
نقطتين خل
نص كوب سكر بودرة
2 ملعقه كبيرة لبن بودره
نص كوب لبن حليب
نص كوب سمن
10-12 بندقه مبشورة
10-12 بلح عجوة
انا استخدمت بلح الوادى الجديد
ماشاء الله عليه متقطعين طبعا
كوب ونص دقيق او علي حسب نوعه مع زياده او نقص
باكو بيكينج بودر
منخول ومخلوط مع الدقيق
التحضير:
نضع البيض واللبن الحليب واللبن البودرة والسمن والسكر
والقهوة والفانيليا ونقطتين الخل
ونضربهم جيدا لمدة 10 دقايق بالمضرب
لغاية مايبق شكلهم كده
وبعد كده هضيف البلح المقطع للخليط
وهضرب 5 دقايق كمان
هنا هسخن الفرن علي 220
وبعد كده هضيف الدقيق شويه شويه
اقلب في اتجاه واحد
لغاية مايبقي شكله كده
هى عجينه بس مش متماسكه اوى
ونروح ضايفين البندق ومقلبين
وعند مااجى ابطن القالب هنزل حرارة الفرن علي 180
وطبعا هبطنه بسمن ودقيق
وشكله يكون كده
وطبعا مش هفتح عليها الفرن قبل 20 دقيقه
وهى بتاخد سوى علي فرنى 40 دقيقه
كل واحد حسب فرنه
ومتنسيش تختبريها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق